Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Jag har haft turen att hitta lite kantareller i fjällen , men den här rätten blir god med blandsvamp också
Jag åt ett långkok påkalv - Banquette de veau - i egen version med svamp och rotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Fortsätt med rosmarin ochsalviaoch lägg fläskkarrén på toppen. så här i efterhand har jag lärt mig att "Pumpkin pie spice" är en blandning av kanel, muskot, ingefära, kryddnejlika och kryddpeppar - så jag var ju påspåretmed min variant
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.