Extra fruktiga rotfrukter4 potatisar 2 palsternackor 2 morötter 100 g fetaost 1 granatäpple 200 g konserverade aprikoser (ej persika!) rucolasallad, till dekoration 1 msk anis 1 msk flingsalt 1-2 msk flytande honung 3-4 msk olja
Rödvinssky2 rödlökar 5 dl vatten 5-6 msk kalvfond 2 dl rött vin 25 g smör 1-2 msk majsstärkelse 2 tsk strösocker salt peppar ev kalvkött (borskuren del av kalven)
Rostbiff medrödvinssky, ugnsrostade sötpotatischips, stekt purjolök och avokado. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
Ugnsrostade rotfruktermed vitlök. Det har blivit så himla mycket sötsaker och bakverk här senaste dagar så nu var det dags att bryta av med lite mat faktiskt
Mixa fetaosten ihop med yoghurten i en bunke. Istället för lingonsylt till potatisbullar och bacon gjorde jag en fruktig sallad på morot, äpple och granatäpple, som passade alldeles utmärkt
Marinaden är frisk och fruktig med lite hetta från chili. Med det aprilväder vi haft de senaste veckorna vet man aldrig så noga vilket sätt som blir mest aktuellt
Ett riktigt gott grövre bröd med lite frukt och nötter i. Blanda rågkross, solroskärnor, sesamfrön och valnötter i en skål (jag hackade mina valnötter litegrann) och häll på vattnet och blanda lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.