Kalvschnitzelmed krispiga potatisskivorSammanfattning. Kalvschnitzel. Vi gjorde en dubbelpanering med både vetemjöl och ströbröd och serverade kalvschnitzlarna tillsammans med krispiga ugnsrostade potatisskivor och en citronklyfta
Servera de nygrillade schnitzlarna med sardellsmöret nedan och gärna ugnsrostad klyftpotatis. Banka försiktigt ut dem med hjälp av exempelvis en kavel, tills de är 5 mm tunna. 100 g smör4-6 sardeller1 msk kapris1 citron, rivet skal och saften av3 vitlöksklyftor, rostade1 msk persilja, hackadSalt och svartpepparVispa smöret luftigt med elvisp i en bunke
Med “klassiskt” menar jag då att en klassisk wienerschnitzel serveras på ett sätt, medan vi här i Sveriges syltor serverat den med den “klassiska” sardellringen med kapris i på en skiva citron
Kalvschnitzel. Stek dem på medelhög värme i smör. Vispa ihop det brynta smöret med resten av smöret. Blanda ner det i smöret och smaksätt med rivet citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.