Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är den en njutning för ögat, men också för magen
Underbar, smakrik, mättande veganrätt med inflamationsdämpande kryddor. Boken är en perfekt grundkurs och kokbok för ett liv med clean food som dessutom är extra ren och läkande
Det är omöjligt att misslyckas med och de bli alldeles mjuka och lena i konsistensen, så så gott. När man kan droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten och forma smeten till en kula är den klar (kulprovet)
Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den. Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Fyll väl rengjorda glasburkar med morötterna och häll sedan på lagen. (gurkorna brukar jag låta stå i två veckor före vi provsmakar, så gissar det blir likadant med morötterna)
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Istock Ge maten ett härligt smaklyft med picklade morötter. Picklade morötter Ingredienser 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Gör så här Skala morötterna och skär i stadiga strimlor med potatisskalare eller osthyvel. Låt stå i rumstemperatur 30-60 minuter. Håkan Larsson 2-3 stora morötter. 30-60 minuter R
Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl. 3msk vaniljsocker. Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid
Ätit har vi gjort hela veckan, både sådant jag lagat hemma och tagit med och annat som Nitima lagat. Receptet hittade jag på baksidan av ICAs morotspåse, men då utan Gunnarshögs smaksatta rapsolja
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Sila ner de torra ingredienserna i bunken med äggsmeten. Känn efter med en sticka om de är klara. Vispa ihop allt med en elvisp och spritsa sen på dina cupcakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.