Kamutsallad med solrosskott
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kastrull
  • stekpanna
  • dl
  • ½ dl kamut matvete (1 litet knippe solrosskott, endast till bebis över 1 år) 1 msk pistagenötter ½ tsk sesamfrön 1 st jordärtskocka 3 skivor ost 50 g ostronskivling 1 msk skirat smör Vuxen: 1 dl kamut matvete 1 litet knippe solrosskott ½ dl pistagenötter 1 tsk sesamfrön 2 st jordärtskocka 3 skivor brie 100 g svamp 1 msk smör Instruktioner Koka kamut vetet enligt anvisningarna på paketet. Skala jordärtsskocka och skiva den. Lägg skivorna i lite citronvatten så blir de inte bruna. Skala pistagenötterna och hacka dem fint. Ansa svampen och skiva den. Stek svampen i smör. Skölj ärtskotten och dela dem i mindre bitar. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Bebis 6 mån - 1 år: Uteslut de gröna solrosskotten. Gör om till en puré: Skala och koka jordärtskockan tills den är mjuk nog att sticka med en tandpetare. Tillaga kamutvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa samman jordärtsskocka, kamutvete, pistagenötter, sesamfrön, och smör till en slät puré. Späd med vatten till önskad konsistens.Laktosfritt: Uteslut osten och stek i olivolja istället för smör. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.