Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Koka på medelvärme tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats. Kanderade brända mandlar150 g sötmandel med skal. 11/2 dl strösocker. 1/2 dl vatten. 1 tsk kanel. 1. 150 g sötmandel med skal. 11/2 dl strösocker. 1/2 dl vatten. 1 tsk kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Testade att göra kanderade apelsinskal och blev förvånande förtjust. Ca 500 g färsk ingefära 1 dl vattenCa 5 dl strösocker + 3 dl till garneringSkala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor. Häll 1 dl vatten i kastrullen och tillsätt samma mängd socker som ingefära. 1 dl vatten
Låt sockret smälta på medelhög temperatur. De kan sedan användas i chokladgodisar och efterrätter som till exempel en underbar vaniljglass med kanderade nötter, liknande en pralines and cream
Till välgörenhetsinsamlingen gjorde även ungdomarna kanderade äpplen. 4-5 stlite drygt 2 dl socker1 dl vatten½ msk glykos4-5 rena och torra äpplenKoka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen nått 150°C. 1 dl vatten
1,5 msk socker. 13 msk ljus sirap. 10,5 tsk salt. 1200 g nötter (mandlar, hasselnötter, valnötter). 11,5 msk socker 3 msk ljus sirap 0,5 tsk salt 200 g nötter (mandlar, hasselnötter, valnötter)Smält ihop socker, sirap och salt i en ugnstålig stekpanna. Ställ in nötterna på 175 grader i cirka 15 minuter
Medeltidskänslan dallrar i luften tillsammans med hornblås och hästklapper. Ni som har någon slags föreställning om att det är alldeles för sötsliskigt måste prokandera er ett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.