Hittade bland annat flera påbörjade kycklingförpackningar, flera nästan tomma grönsak- och bärpåsar och en halvfull påse med fisk, och för att slippa slänga maten har vi den senaste tiden lagat mat på det vi hade i frysen, bl a fisk- och broccoligratäng, massaman-gai - kycklinggryta och jordgubbssås, och i helgen lagade vi en kryddig kyckling àlaIndien med en otroligt smakrik sås, inte stark, utan bara full av smaker
Tillagningstid. Tillsätt paprika och crème fraiche blandat med vetemjöl och koka ytterligare 5 min. ca 15 min Tillsätt paprika och crème fraiche blandat med vetemjöl och koka ytterligare
Skala räkorna. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Skala räkorna och lägg skal och ev. Skala och hacka löken, lägg rotspillet och räkskal i kastrullen. Sila bort skal mm, och låt buljongen svalna av lite
) helt underbar smak på hela grytan, visst. Ja jag hade ju lite räkor över sen i julas när jag fick en hel spann utav lisette och christoffer, så istället för att bara lixom kasta bort dom så letade jag upp detta receptet igår och det ångrar jag verkligen inte
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.