Nasi goreng är indonesiskt, paella spanskt, jambalaya kreolskt och den italienska motsvarigheten på slika delikata risrätter heter risotto. Yummie, yummie… Här presenteras en på risotto med smak från vår svenska natur.
30 gram
torkade kantareller
3 msk
olivolja
1 gul
lök
1 vitlöksklyfta
3 dl ris, rundkornigt
1 liter
grönsaksbuljong
2 dl
riven ost
salt
vitpeppar
1
citron
Lägg kantarellerna i blöt, låt dra i 60 minuter eller mer.
Mät upp vattnet i en tillbringare, tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och rör om (vattnet måste vara varmt så att buljongtärningarna löser upp ordentligt)
Jag har gått och fått en muskelinflammation i axeln och har MEGAONT. Har stora problem med sömnen eftersom det värker hela tiden och det inte går att hitta någon sovställning
Den här kantarellrisotton ger en ganska ren och fin kantarellsmak. Ät kantarellrisotton som en ensamrätt med spenat, kanske lufttorkad skinka eller hårdkokt ägg
Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.