Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsen med några matskedar. Servera köttet med Kantarellsås , kokt broccoli och grönsakerna från steken
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Kantarellsås, finns det något godare. Grillade en bit ryggbiff i fredags och till den gjorde jag en supergod kantarellsås med egenplockade kantareller såklart
Rensa svampen och stek i panna på medelhög värme. Salta & peppra lite. När svampen ser ut att börja bli klar, häll på den finhackade schalottenlöken och fräs med tills den blivit mjuk och svampen är färdigstekt
Tyskar är som galna i kantareller. I varje affär finns det erbjudanden om ”Pfifferlingen”, på de lokala krogarna erbjuds olika rätter med den goda gula svampen
Grillad fläskkarré, sparris, squash, paprika och majs serveras med en kantarellsås. Har lite påsar kvar så i lördags fick det bli en kantarellsås till det grillade
Stek kantarellerna i torr stekpanna och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan. När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde-mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.