Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna
Ingredienser 500 g brysselkål 1 1/2 msk socker 1/2 msk vitvinsvinäger 3/4 dl vatten smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I mina kanelbullar använde jag en gnutta kokossocker i fyllningen, för att jag råkade ha det hemma och för att jag gillar den karamelliga smaken som passar så bra ihop med kanel
Håll koll, för det går snabbt från att vara härligt karamellig till bränt. Såg ett program av The little Paris kitchen häromdagen, och blev helt superchokladsugen
Ett tjockt, segt, karamelligt klet på en mjuk sockerkaka, det är grejer det. Min svärmor bjöd på en väldigt god toscakaka med kokos när vi hälsade på i Stockholm sist
Jag gillar den karamelliga smaken hos lönnsirap och väljer gärna det. Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
bryn smör så det blir nötbrunt och avger aromatiska karamelliga dofter. Hjortkött är både gott och magert, och känns på något vis lite nyttigare än mycket annat kött
Jag har använt dadlar för rejäl sötma och en lite karamellig smak och en del saltade jordötter för att bryta av och skapa smaksensationen “salted caramel” som är populär i USA och på amerikanska raw-food bloggar
Dessutom ger kokossocker en underbar karamellig smak. Ulrikas Hälsohavreflarn. Havreflarn är en av mina barndomsfavoriter - söta och knäckiga i konsistensen
Lucuma är en sydamerikansk frukt som ger sötma och en något karamellig smak, men som har ett lågt GI-värde och därmed inte höjer blodsockret lika mycket som vanligt socker
Smöret som sakta fått brynas för att få fram den härligt karamelliga smaken. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Fräs löken i olivolja på medellåg värme tills den blir riktigt mjuk och karamellig, efter ca 10 minuter tillsätter du vitlöken och låter den fräsa med – totalt kanske 20 minuter för att få riktigt fina smaker
Vad jag menar är att potatis, lök, grädde, smör och ansjovis kanske inte verkar så särdeles livat men något händer under gräddningen som ger upphov till karamelliga noter parade med umami – det blir helt enkelt otroligt gott
Mjuk och seg banankola med fruktig smak och lite karamellig ton. You’re in for a treat. Kan det här receptet revolutionera godistillverkningen i världen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.