Ingredienser Portioner. 8 4 dl mjölk 4 dl vispgrädde 1 msk kardemummakärnor 8 äggulor 3 dl strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Efter du kört glassen i glassmaskinen eller matberedaren så lägger du upp den i ett lagom förvaringskärl med lock och låter den sedan sätta sig lite i frysen i ett par timmar innan kardemummaglassen är redo att avnjutas
Vispa äggulorna med florsockret pösigt och vispa till slut grädden lätt. Så då provade jag att göra kardemummaglass och måste säga att det funkade väldigt bra utan glassmaskin
Jag var väldigt sugen på rabarbersoppa just den aktuella dagen, och eftersom min mamma just hade tipsat om att rabarber och kardemumma passar så bra ihop, fick det bli kardemummaglass (till rabarbersoppan)
Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Började med min pepparkaks banan frozen yoghurt ( recept på bloggen) toppat med paulun granola och smörgåsfrukost ( brukar piffa till helgfrukosten) och fortsatte sedan med ett lugnt, och jag menar lugnt spinningpass
Vi tycker båda om stabila, vita fiskar men av olika anledningar så har det inte blivit mycket fisk lagad alls hos oss och inte någonsin har vi hittat på något med hälleflundra, marulk eller liknande
Kardemummaglass. Lägg bitarna i en pajform och blanda dem med potatismjöl och socker. Kardemummaglass. Blanda ner havregrynen med en sked så att de behålls hela
Häll glassmeten i en plastbytta med lock och ställ in i frysen. bakblogg, citronglass recept, citronglass utan glassmaskin, dessert, efterrätt, enkel citronglass, fryst dessert, glass i stora lass, glassås, hemmagjord citronglass, inredningsblogg, matblogg, passionerad sås till glass, passionsfruktssås, systrarna m, systrarnam
Passionsfruktssås. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.