Koka upp grädde och mjölk tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång. Koka upp champagne/mousserande vin eller cider, konc hallonsaft, strösocker och vatten
Älskar både kardemumma och hallon så det här var verkligen ett recept för mig. 1 paket frysta hallon, 200 g. Blanda de frysta hallonenmed 1/2 dl vetemjöl och rör ned dem i smeten. 1 paket frysta hallon, 200 g
Två i ett med andra ord. Där skulle man först baka kakorna först, vilket jag inte har emot, sen göra egen vaniljkräm och sen koka ihop en hallonkompott
Chokladterrin med rostade nötter, vaniljkräm och färska hallon. Tyvärr så hade jag inte tiden nog att ta ett kort på huvudrätten ( parmalindad oxfilé med svampkräm, balsamvinägersås och rostad potatis) som jag lagade på nyår
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Fördela ut en av askarna medhallon över moussen och täck med den sista botten. Lägg en av bottnarna på ett fat och bred ut vaniljkräm och fördela ut en av askarna med blåbär ovanpå vaniljkrämen
Tartletter fyllda med vaniljkräm och bär är för mig Frankrike. Hallon eller valfria bär. Man kan alltid hitta de bakverken inne på caféer och bagerier i det landet
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.