Ugn 175 grader cirka 7-10 minuter. Rör i hop alla ingredienserna till en smet. Ställ ut folie formar på en plåt och lägg i drygt en matsked smet i varje
Smeten till havreformarna görs direkt i en kastrull och under tiden som de gräddas kan man passa på att vispa upp grädde tillsammans med lite vaniljsocker och skiva några jordgubbar
De här kakorna blir supersmarriga. Inget för kalorijägare kanske, men å andra sidan stressar man ju så i jultider så man gott kan unna sig en kaka till kaffet
Det gick jättesnabbt att blanda ihop degen till havreformarna och platta ut dem i formarna. Havrekakor är en småfavorit hos mig så jag älskar dessa havreformar som man lika gärna kan fylla med vispad grädde och bär
Havreformarna kan fyllas någon halvtimme före serveringen. Ugn. 200°. Rosta havregrynen i en torr stekpanna och tag fram 12 folieformar av engångskaraktär
Här har vi, enligt mig som är väldigt svag för själva semmelbullen, ett nära nog perfekt ratio där den kardemummiga vetehärligheten får spela första fiolen och grädden blir … ja, grädde på moset helt enkelt
F-R-E-D-A-G. Vaknar till en solig fredag och vetskapen om att det kommer bli en bra arbetsdag då vi ska ha planeringsmöte hemma hos en kollega med god mat i trevlig miljö
(I min familj exempelvis vaniljhorn, havreformar och nötrutor. Det finns kakor man äter på jul, inte för att de är särskilt juliga, utan för att man alltid har gjort det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.