Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling
Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelskapiroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
Dessa piroger var också vanliga i mitt hem. Lägg pirogerna på en bakplåtsklädd plåt. Pirogerna är lite speciella, degen är lite hård och seg men för mig är detta mat från min barndom och jag älskar dem
du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen. Börja allra först med att koka en sats risgrynsgrötkoka en sats på 6 dl mjölk, 4 dl vatten och 2 dlrisgryn, 2 tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.