1 Karlsbaderdeg50
g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 660 g vetemjöl (11 dl) 85 g strösocker (1 dl) 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver (2 tsk) 6 g salt (1 tsk) 55 g ägg (1) ägg, till pensling
1 Fyllning100
g smör, rumsvarmt 200 g färskost 90 g florsocker (1,5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 30 g maizena (0,5 dl) 1 citron, rivet skal från 200 g frysta blåbär 30 g maizena 25 g strösocker
1 Glasyr
florsocker vattenKarlsbaderdeg
Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter. Fyllning
Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp. Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan. Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest. Låt stå kallt. Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan. Utbakning
Kavla ut karlsbaderdegen till 40*48 cm på ett lätt mjölat bord. Skär ut 30 stycken 8*8 cm fyrkanter. Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär. Vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i minst 60 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt. Glasyr
Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.
Blanda kokos och kakao. Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå. Ställ kallt och låt stelna. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.