Karlsbaderbullar med blåbär och färskost
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1250 g mjölk (2,5 dl)
  • 1660 g vetemjöl (11 dl)
  • 185 g strösocker (1 dl)
  • 1180 g smör, rumstempererat
  • 110 g bakpulver (2 tsk)
  • 16 g salt (1 tsk)
  • 155 g ägg (1)
  • 1 ägg, till pensling
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 1200 g färskost
  • 190 g florsocker (1,5 dl)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 130 g maizena (0,5 dl)
  • 11 citron, rivet skal från
  • 1200 g frysta blåbär
  • 130 g maizena
  • 125 g strösocker
  • 1 florsocker
  • 1 vatten
  • 1 Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 660 g vetemjöl (11 dl) 85 g strösocker (1 dl) 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver (2 tsk) 6 g salt (1 tsk) 55 g ägg (1) ägg, till pensling
  • 1 Fyllning100 g smör, rumsvarmt 200 g färskost 90 g florsocker (1,5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 30 g maizena (0,5 dl) 1 citron, rivet skal från 200 g frysta blåbär 30 g maizena 25 g strösocker
  • 1 Glasyr florsocker vattenKarlsbaderdeg
  • Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter. Fyllning
  • Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp. Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan. Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest. Låt stå kallt. Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan. Utbakning
  • Kavla ut karlsbaderdegen till 40*48 cm på ett lätt mjölat bord. Skär ut 30 stycken 8*8 cm fyrkanter. Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär. Vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i minst 60 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt. Glasyr
  • Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.