Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och börja arbeta till en deg. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta till en smidig deg
Blandade nutella med mandelmassa och hällde i lite mjölk så den skulle lösa upp sig, blev asgött. Hon penslade bullarna med ägg men när jag gjorde det tyckte jag de blev så mörka så skipppade det på min andra plåt bullar
Fyll dem med mandelmassa och vispgrädde, pudra till sist över lite florsocker. Rulla ut 20 st runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och grädda bullarna 8-12 minuter till de är gyllenbruna
Blanda jästen med de torra ingredienserna. Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel. Blanda kokosmassan med vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten
De flesta som jag lärt känna här i Köln är svenskar som lever tillsammans med en tysk/tyska. Och så ser jag hennes recept på karlsbadersemlor (ur "Sötebröd från Brunkebergs bageri" av Heléne Johansson) och inser att jag bara måste prova det
Tryck ut degen i formerna och ställ in i kylskåpet medan du gör iordning nötfyllningen. Det går säkert att göra den med bara malda mandlar eller nötter, och kanske som en rawpaj med deg baserad på torkad frukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.