1500 - 600 g
kassler Pepparrotsstuvad potatis 6 - 8 kokta potatisar av fast sort 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mellanmjölk 2 - 3 msk färskriven pepparrot Salt peppar 1 tsk olja Ev 1 msk grovkornig skånsk senapSkala och skiva de kalla, kokta potatisarna. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölredningen sjuda ca en halv minut. Vispa ner mjölken lite i taget och koka samman stuvningen under omrörning, ca 4 minuter. Späd ev med mer vätska. Tillsätt potatis och pepparrot till stuvningen. Värm upp under försiktig omrörning så att inte potatisen går sönder. Smaka av med salt och peppar. Skiva kasslern tunt. Smörj ett grilljärn med olja och hetta upp det på medelvärme. Grilla kasslern tills den är genomvarm, ca 2 minuter på varje sida. Servera den grillade kasslern och den stuvade potatisen med en god sallad.
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Ingredienser 700 g kassler 250 g cocktailtomater eller kvisttomater 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 1 dl Grädde 1 dl crème fraiche 1 st mozzarella a 125 gram salt och peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller pasta. Rör ner kasslern och låt puttra i ytterligare 5 min. 400 g kassler i stavar. 400 g kassler i stavar 250 g strimlad vitkål 1 strimlad purjolök 1 gul paprika 1 röd paprika 1-2 st vitlöksklyftor 1 msk kinesisk soya 2 msk tomatpuré 2 msk chilisås 2 dl vatten 2 dl crème fraiche 1 - 2 tsk chilipulver
Tärna kasslern och fördela över grönsakerna. Fräs curryn under omrörning i en kastrull med smör. Skölj och dela blomkål och broccoli i buketter, och förväll i en kastrull med lättsaltat vatten, 3 minuter. Späd med grädden under omrörning, och låt såsen sjuda i 3 minuter. 300 g kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.