Sara hade gjort katrinplommonsufflé och det var bland det godaste jag har ätit i efterrättsväg. I hela 25 år, okej 33, har katrinplommonsufflé varit någon annans dröm
Denna dessert väcker barndomsminnen hos mig. När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller
Ingridienser. 200 g katrinplommon. 4 msk socker. 4äggvitor. Formen. Smör. Tillagning. Skölj katrinplommonen och blötlägg dem, koka dem mjuka och låt dem rinna av
Till efterrätt hade familjen unisont valt ut Katrinplommonsufflé, en avlägsen släkting till den tidigare ätna Plommonkransen vars mest bestående efterlämnade minne bestod i applåderna när den spolades ner i toaletten
Om ni håller med så finns HÄR ett recept på katrinplommonsufflé att hugga tänderna i också, yummi. Är helt såld på Ålandspannkaka, med smak av kardemumma
I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Favoriten är nog och förblir katrinplommonsufflé serverad med lättvispad grädde men den här härligt lätt syrliga sufflén skuffar sig nog in som delad etta
Sätt ugnen på 200º. Börja med smöra och sockra formen ordentligt. Viktigt att märka är att du behöver en form med helt raka, släta kanter, gjord helst i glas men keramik går bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.