Sambon är inget jättefan av fisk men vit fisk går oftast rätt bra så jag brukar försöka hålla mig till de smaker han gillar och det klassiska med dill och gräslök går alltid hem
Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
då är man lite mer på säkra sidan att paneringen blir riktigt knaprig och fin och inte bränd. Lite kapriskrusbär och saltgurka passar förträffligt till fisken
4 600 g rödspätta 900 g fast potatis buketterna av 1 broccoli 100 g sugarsnaps 2 ägg 1 1/2 dl ströbröd 1 1/2 msk curry 1 tsk salt 2 krm peppar 2 msk smör eller margarin citronklyftor till servering Räk- och dillröra 1 burk räkor i lake 1 dl crème fraiche 1/2 dl majonnäs 2 msk hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
salt och malen vitpeppar. Fräs purjon mjuk i kokosolja utan att ta färg, salta och peppra. Tillsätt kokosgrädde, citronsaft och dill, låt småkoka samman och smaka av
Tina fisken och låt rinna av på hushållspapper. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Fisken var lokalt fiskad och det var oftast lax, strömming eller sik som vi åt. Ibland åt vi abborre och min mamma brukade panera den och servera tillsammans med potatis och en äppel- och gurksås
Spätta med de klassiska fisktillbehören ägg och spenat. Hacka löken och stek i smör. Tillsätt grädde i omgångar samt krydda med socker, salt, vitpeppar och riven muskot
Rödspätta med kantareller och lingon, foto. Rödspätta med kantareller och lingonEn lätt-som-en-plätt-rätt som passar utmärkt efter jobbet när man vill lyxa till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.