Skiva kycklingfilén på tvären, krydda efter egen smak med salt, peppar och mexikansk kryddblandning. Lägg ett lager skivad potatis, varva därefter med resterande ingredienser ( lök-svamp blandning, bacon, upptinad spenat), lägg hälften av den rivna osten någonstans mellan varven av gratängen
Skala och skiva vitlöken. Blanda samman. Fördela hälften av det kryddgröna under skinnet. Fäst det med tandpetare eller bind fast med bomullssnöre så att fyllningen hålls på plats
Skala och skiva vitlöken. Blanda samman. Fördela hälften av det kryddgröna under skinnet. Fäst det med tandpetare eller bind fast med bomullssnöre så att fyllningen hålls på plats
Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. 30 st fläderblomsklasar. 130 st fläderblomsklasar 3 st stora citroner 1,5 liter vatten 1,5 kg strösocker 50 g citronsyraLägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.