Tips! Kebabköttet kan bytas ut mot ren eller älgskav. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.
Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av det fingervarma (37°C) vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet (spar ½ dl). Arbeta degen blank och smidig, låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Skala och dela löken på längden, skiva tunt. Dela tomaterna, ta ur kärnhuset och skär tomatköttet i små tärningar. Riv osten.
Dela degen i fyra delar, forma till bullar. Kalva ut dem tunt, ca 25 cm i diameter. Lägg över bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
Fördela tomat, svamp, lök, upptinat kött, ost och grovmalen svartpeppar över pizzorna.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 - 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om ordentligt. Ringla vitlökssåsen över de nybakade pizzorna.
Ni kan nog läsa er i bloggen att de finns en och annan pizzadeg med olika recept. Jag gillar när man gör med bakpulver istället för jäst, då det alltid finns hemma
Superduperskönt med helg. Nu är det hur som helst FREDAG har vi ju konstaterat och här hemma slår vi på stort ikväll med tacos och soffhäng med barnen till en älskad dvd
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.