Ha ut pastan på en skärbräda platta till dom så att alla ligger längs med varandra. Men självklart så ska det vara gott och det får gärna se lite mer avancerat ut än vad det egentligen är
Lägg locket lite på sned och ta upp äggenmed hålslev efter tre minuter. Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
En trött fredagskväll efter föreläsningar, efter utbildningar, efter operationer, efter dagishämtningar, efter en hel veckas jobb vill man ha något gott, enkelt och nyttigt så är ju en färsk bit lax i ugn medlite salt och citronpeppar bara så rätt
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Som ni vet hade vi först liteenklasmördegssnittar tillsammans med bubbel i glasen. Kall brie tillhör dock inte någon favorit då jag tycker osten är aningen mesig, men varm är denen helt annan sak
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova enrabarberspritzer
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Originalreceptet, på den smarriga röstirullen, hittade jag för ett tag sedan på den mycket trevliga bloggen 'Mårtenssons kök' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.