Favoritlunchen här hemma just nu är kesoplättar. Jag är hemma med en liten snorig och hostig tjej. Med bär, grädde och mandelsmör blir det rena rama lyxlunchen
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Ha i alla ingredienser i en mixerkanna och mixa slät med en stavmixer. Om du precis som jag gillar amerikanska pannkakor så har du här ett lite nyttigare alternativ i form av kesoplättar
Det enda hon ville säga var att hon varit duktigt med att äta upp frukosten först som pappa fixat. Idag åt jag dom med vispad grädde toppade med hallon och blåbär
Tillsätt zucchiniskivor och blanda runt i skålen med växtmjölken. Godast är de när de fortfarande är varma från stekningen, man kan äta dem som de är eller servera med en god dippsås till
Servera med bär och vispad grädde eller yoghurt. Vill göra dessa goda kesoplättar, men då ska jag nog ha grekisk yoghurt, räkor, rödlök och stenbitsrom till dem, istället för det traditionella sylten och grädden
Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. 2 stora zucchini
Gjorde fina favoritkesoplättar fast jag bytte ut smöret i mot kokosolja. Mixa med en stavmixer. Hade planerat en promenad med barnen men det regnar ju hela tiden, så det får bli innelek istället
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.