Lägg tillbaka köttet och häll på ketjap manis och kokosmjölk. 0,8 dl ketjap manis. 0,8 dl ketjap manis. Den här rätten fick vi en gång för länge sen på en tjejmiddag hos Sara
Ketjap manis är en sötare variant av soja som blir så gott i denna kycklingrätt. Jag hade en gammal flaska ketjap manis hemma och den innehöll sojabönsextrakt istället för sojabönor
Jag tyckte att den här kryddningen med ketjap manis och timjan var riktig god. Astrids ugnskyckling ketjap manis1 kg kycklingfilésås1 dl ketjap manis2 dl crème fraiche2 dl (mellan)grädde2 vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oelek1 tsk salt1 tsk torkad timjanDela filéerna i 2-3 bitar, lägg i en ugnsform. 1 dl ketjap manis
0,5 dl söt, tjock soja som Ketjap Manis. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
6 portioner 500 g nudlar (läs tips) 500 g wokgrönsaker 1 msk röd curry eller vanlig gul curry 2 vitlöksklyftor- finhackade 1 bit ingefära- finhackad 0,5 dl söt soja (ketjap manis funkar jättebra) 0,5 dl soja (jag använder Kikkoman) Salt & peppar 4 msk matolja TIPS
0,5 dl Ketjap manis1 tsk Liquid smoke6-7 st krossade vitlöksklyftor7-8 st lagerblad2 st oxköttbuljongtärningar1 tsk Tabasco0,5 dl grillkryddaGör så härHäll alla ingredienser i grytan. GlazeBlanda 1 dl sirap med 1 msk Ketjap manis och en skvätt citronsaft plus lite valfria BBQ-kryddor
2 tsk ketjap manis. Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett. Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.