Och med varm blåbärssås var den ännu smarrigare. Jag hittade många recept när jag sökte kakan men gjorde den efter Leilas recept som ändå inte är hennes, men den var iafl på svenska
300 g digestivekex 100 g smör, smält 50 g sötmandel, finhackade 600 g färskost 250 g ricotta 1 dl strösocker 4 msk mannagryn 1 tsk vaniljpulver 1 citron, finrivet skal 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vita chokladknappar (eller hackad vit choklad) 3 dl frysta blåbär, stora
Det är aldrig fel med cheesecakeoch det går att göra i så otroligt många olika former och smaker. Kesellan och den vita chokladen i kakan gör den verkligen helt oemotståndligt god
Receptet är Leilas. 300 g digestivekex150 g smörCheesecakesmet. 2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. 4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna. 4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. 5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. 6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde. 7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. 8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. (Jag behövde aldrig täcka den)10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.