Lägg upp på fat med hålslev på tallrik. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Fräs under tiden champinjonerna, bacon/sidfläsk, lammkorv och löken så att det får färg i en stekpanna och lägg sedan över det i grytan
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Hoppas ni inte tycker detta känns trist, för jag lägger bara ut mat som jag själv tycker är gott och vill man inte äta enligt viktväktarna byter man bara ut de lätta produkterna mot vanliga
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg över köttet i en större gryta. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.