Ett superrecept på lax. Ni måste prova detta, blir så underbar smak av sweet chilin och nötterna och det behövs ingen sås till om man inte absolut vill ha det
Recept. brittny spiis. ons, 2013-10-02 20. 31. 25min. (0). Stek lök och vitlök lätt innan fläskköttet läggs i. När den fått lite färg, slängs soja, pepparsås och chili i och rörs om ordentligt
Skär kycklingen i strimlor. Skär paprika och purjo i strimlor. Fräs kycklingen ordentligt i olja. Tillsätt paprika och purjo, vinäger, soja, salt och vatten
Szechuan är egentligen bara ett namn på mat som kommer från provinsen Sichuan i Kina, men de bilderna jag sett har bestått av en väldigt klibbig och inbjudande sås, som jag kände att jag ville prova
Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet. Marinera i kyl minst 2 timmar. Trä upp bitarna på blötlagda träspett och grilla ca 6 minuter
Sen är det ju jätte trist att man inte får använda facebook och bloggar i Kina. -) Alla sociala nätverkssajter är förbjudna av kommunistregimen i Kina och nu kallas de för potentiella hot mot nationens säkerhet av regimens främsta tankesmedja
Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Jo, biff med bambuskott – precis som på kinakrogen. I onsdags lade jag ut en bild på min middag på både instagran (@ensmakavkarin) och Facebook, precis som jag alltid gör när jag lagat något smarrigt
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.