Kinesisk friterad biff i sötsur sås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram biff som ryggbiff, innanlår, rostbiff, entrecote eller flankstek
  • 10,5 klyfta vitlök
  • 12 msk hackad färsk ingefära
  • 10,5 röd chilifrukt eller efter tycke
  • 10,5 zucchini
  • 110 cm purjolök
  • 1200 gram rödkål
  • 12 salladslökar
  • 12 dl matolja som majsolja eller jordnötsolja
  • 1 Marinad: 1 krm salt
  • 10,5 msk maizena
  • 10,5 äggvita
  • 12 tsk ljus soja
  • 1 Woksås: 1,5 dl sötsursås
  • 10,5 dl vitt vin (alkoholfritt funkar bra)
  • 12 msk ljus soja
  • 10,5 tsk sesamolja
  • 11 dl vatten
  • 11 tsk maizenaSkär köttet i tunna strimlor. Förslagsvis 4-5 cm långa, någon cm höga och några mm breda. Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja. Låt stå ca 20 minuter medan du förbereder de andra ingredienser. Hacka vitlök och ingefära fint. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Skölj och strimla zucchini, purjolök, rödkål samt salladslök. Börja koka jasminris. Blanda woksåsen av sötsursås, vitt vin, ljus soja samt sesamolja. Blanda vatten och maizena i ett glas. Ta upp köttet och torka det torrt från marinaden. Vänd det sedan i några msk maizenamjöl. Dags att woka: Hetta upp woken och tillsätt all matolja. Tillsätt biffen lite i taget och fritera först några minuter så att den får färg och vänd den sedan och fritera tills den är brun och knaprig. Lägg över på en tallrik. Häll av den mesta oljan men spara några msk i woken. Torka undersidan på woken så det inte är olja där som fattar eld. Tillsätt chili, ingefära och vitlök. Woka några sekunder och tillsätt sedan zucchini, purjolök och rödkål en ingrediens i taget. Tillsätt sötsursås och den friterade biffen samt salladslöken. Koka upp. Rör i vatten och maizena lite i taget så att du får den sötsura woksåsen så tjock du vill ha den. För tunnare sås tillsätt lite vatten. För tjockare sås tillsätt maizena utrört i vatten. Smaka av woken med salt, sötsursås, ljus soja och chili. Servera med kokt jasminris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.