Chokladmoussefyllda pannkakormed jordgubbskräm ochvispad grädde. För ett tag sedan åt vipannkakortill frukost och det blev några pannkakor över som jag passade på att piffa upp till en god dessert
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstoneinte om man villefterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk ochfiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispaihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet ochvispa för hand till en jämn smet, rör sisti resten av mjölken
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecepthittade jag ett recept på asiatiskkalkon som jag tyckte lät spännande
Denna mumsiga rätten är både nyttigoch mättande med låga kalorier. Vi alla tycker om att njuta av en god dessert efter maten och självklart ska det heller intehindradig som går på diet
Kläm ihopkalkonenoch vänd den med bröstet ned, i den ugnsfasta formen. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en litenarbetsinsatsmed mycket mat ochkompromisslöst resultat
Bred ut tunna pannkakor på en plåt med bakplåtspapper och ställ ini ugnen. Vänd försiktigtmed en stekspade och låt pannkakan bli torr på ytan på den andra sidan
Hacka oregano och rulla kalkonbrösteti den, krydda med salt och peppar. Dela potatisoch tomater i halvor och lägg i en ugnssäker form eller på en plåt (där också kalkonbröstet får plats)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.