Auberginegratäng redo för ugnen. Varva med aubergineplattor, mozzarella, aubergine, tomatsås osv. Jag fortsätter raskt med att fråga er hur ni har det i det kalla vinterlandskapet
Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccola och ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Servera med valfri dipp. Blev så sugen på Mozzarella sticks idag så jag gav mig på ett eget försök. (följde recept från studentskrubb men med egen kryddning)
Kanske att den behöver lite finslipning och komplettering med t. Den kan ätas varm eller kall så den passar därmed även att förbereda och det är ju sällan något negativt
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem i en stekpanna med olja
Auberginegratängmed halloumi. Har många gånger gjort auberginerullar med halloumi som jag älskar. Dock är det lite pill med detta och tänkte att jag gör en variant som en gratäng istället
Jag brukar servera den med sallad, lite marinerade bönor och. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.