Den här varianten av hönökaka smakade kanske inte precis som originalet, men det gör inget för jag kan ibland tycka att originalet smakar lite väl sött
Vilken dag, ögonen har gått i kors och jag somnade en stund i vilrummet på jobbet under lunchen, godissuget hos de flesta på kontoret har varit skyhögt och vädret äckligt värre
Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar mina med vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Koka upp crème fraichen med citronsaft och buljongtärning. Hacka och tillsätt dillen. Tillsätt kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter tills kycklingen är kokt. 1 tärning höns- eller grönsaksbuljong
Eftersom det tar en stund att koka ihop dennavariant av refried beans så brukar jag göra dubbel eller trippel sats av receptet och sedan frysa in den färdiga röran i två till tre plastburkar
Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza. Igårkväll kände jag för att lyxa till det med något riktigt gott för att fira att jag jobbat sista natten på mitt sommarjobb
Idag har jag lagat en omelett. En perfekt frukost, mellanmål eller middags rätt. Själv tycker jag att det är lite svårt att laga den så att det varken bränner fast eller blir för smetig
Smöra en rund form och häll i cocosen. Tillsätt grädden, det uppvispade ägget och vaniljsockret. Häll i vetemjölet, bakpulvret, resten av cocosen som inte fastnade i formen och riv chokladen, till sist det avsvalnade smöret
Det blev en annan variant än vad jag först hade tänkt baka i går när jag gjorde jordgubbspaj. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.