Värm en klick smör i en såspanna och stek löken genomskinlig, stek sedan svampen. Jag växte upp på den skånska landsbygden, i ett hus omgärdat av åkermark, en skog nära intill och en sjö en stenkast bort
Lägg sockerpastan över tårtan och låt kanten hänga runt som en kjol. De här godbitarna till tårtor är smaksatta med blåbär och choklad, och jag vågar nog påstå att de smakar lika gott som de ser ut
2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig
Ta fram tre lika stora genomskinliga glas. Det här receptet hittade jag redan för några år sedan. På den tiden bakade jag knappt tårta alls och därav blev det aldrig att jag testade receptet
Värm oljan i en vid kastrull och smält löken till genomskinlig. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Limmade fast bilderna på insidan på påsen där det är genomskinligt. Tipset om att limma bild på insidan fick jag från tårtgruppen jag är med i på facebook när jag efterlyste hjälp när jag missat den detaljen att påsen är genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.