Den här kladdkakan var helt awesome. Strö över rikligt med kokos. I den "turkiska kulturen jag är uppväxt i" ska man egentligen bjuda på mer än endast en kladdkaka
En av mina favoritkladdkakor är just denna - kladdkaka med kokosgömma. Det blir som en kladdkaka med tvist då den har ett mittelager av en krämig kokosfyllning
½ dl riven kokos. Häll smeten i smord springform (ca 24 cm) och häll över kokos. Grädda i ca 10-13 minuter och låt den gärna stå i kylen några timmar för att bli extra kladdig
Blanda ihop båda smetarna , tillsätt vaniljpulver kakao och kokos. Gräddas i 225 grader i ca 7-8 minuter, gott med hallon eller jordgubbs grädde. 100-150g 70% choklad. 1 msk kokos
Strö över hallon och kokos. ca 10 bitar50 g smör2 st ägg2 dl strösocker1 dl vetemjöl4 msk kakao1 tsk vaniljsocker100 g hallon2 msk riven kokos2 msk florsockerSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.