1 Receptet
gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde: 3 dl Arla® vispgrädde 225 g hallon 1 dl florsocker hallon som toppingSätt ugnen på 150°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
1 Bryn
smöret, låt svalna något. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet.
1 Häll
smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
1 Vispa
grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
1 Servera
kladdkakan med hallongrädden och hallon.
Sofias små galaxer, som snart ska fyllas med choklad och därefter bryntsmörkolamed kokos. Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad
Citronkladdkakamed mango och maräng. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
idag var jag grymt sugen på en seg och kladdig kladdkaka. Smält smöret i en vid kastrull på medeltemperatur, bryn det sedan på det på hög värme och vispa samtidigt så det inte bränns i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.