200 g smör 3 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 0,75 tsk salt 4 st äggulor (äggvitorna används till marängen) 2 st ägg 1 dl kakao 3 dl vetemjöl. 14 st äggvitor (äggulorna används i kladdkakan) 1 dl strösocker (till äggvitorna) 80 g mandelmjöl 0,5 dl majsstärkelse 1 dl strösocker. 14 st äggulor (äggvitorna används till marängen) 4 st äggvitor (äggulorna används i kladdkakan). 13 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 0,75 tsk salt 4 st äggulor (äggvitorna används till marängen) 2 st ägg. 14 st äggvitor (äggulorna används i kladdkakan). 11 dl strösocker (till äggvitorna)
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchokladochchokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkakamed kanel- och kardemummafudge"
När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Den här kladdkakanmedvitchokladoch citron är alldeles underbar och passar perfekt till påsken. Den söta vitchokladen passar utmärkt med den syrliga citronen och kombinationen är verkligen läcker
Tänkte dela med mig igen av ett recept på en helt underbart god kladdkaka som är perfekt till Julen. På söndag är det faktiskt bara fyra veckor kvar till första advent och då vore denna kladdkaka perfekt att adventsfika på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.