1 Jordnötskola220
g gräddkola (t ex werthers original) 2 msk vispgrädde 2 dl salta jordnötter
1 Till
garnering200 g choklad av valfri sortSätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, ca 30 x12 cm. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen. Vänd försiktigt ner kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp ca 3 timmar. Nougatfluff
Rör ihop mashmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm i mikron i ca 20 sekunder på full effekt Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet. Jordnötskola
Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. Rör ner jordnötterna och häll blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp ca 20 minuter Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan i ett fint mönster. Låt stelna före servering.
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 15 msk strösockerÄppelkladdkaka. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Äppelpajkladdkaka. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten). 1Servera gärna med lättvispad grädde
De har nu börjat mogna så smått och som vanligt har jag fullt sjå med att ta hand om fallfrukten. Jag serverade den därför med vaniljsås, vilket blev riktigt mumsigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.