Skrapa av chokladen från daimen med en kniv och hacka sedan daimen till små bitar. För mig tog det nästan 25 minuter, så kolla till kakan med en potatissticka eller gaffel då och då för att se så att den verkligen blir bakad i mitten, men den ska ändå vara kladdig
Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Underbar krämig kladdkakamed vit choklad, kokos och citron. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg
Vit chokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Sån grymt god kladdkaka. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.