Kladdkakscookies – kladdkaka i miniformat – favorit i repris!
Alla Goda Ting
Alla Goda Ting
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 500 gram mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 krm salt
  • 2 hela ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 200 grader Smält smöret och 200 gram av chokladen i en kastrull. Låt det smälta sakta på svag värme och rör om då och då. Vispa äggen tillsammans med råsockret tills det blir riktigt luftigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i smeten och vänd om försiktigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och sikta ner blandingen i chokladsmeten. Hacka resterande choklad grovt och rör om. Klicka ut kakor med hjälp av två skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg de inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter De ska ha stelnat till på ytan men ändå vara kladdiga i mitten. Som en kladdkaka : ) Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt. Värm ett par sekunder innan servering eller servera som de är.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.