200 grader
Smält smöret och 200 gram av chokladen i en kastrull. Låt det smälta sakta på svag värme och rör om då och då. Vispa äggen tillsammans med råsockret tills det blir riktigt luftigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen i smeten och vänd om försiktigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och sikta ner blandingen i chokladsmeten. Hacka resterande choklad grovt och rör om. Klicka ut kakor med hjälp av två skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg de inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter De ska ha stelnat till på ytan men ändå vara kladdiga i mitten. Som en kladdkaka : ) Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt. Värm ett par sekunder innan servering eller servera som de är.
Har nimissat den här goda rätten. - Här kommer den i alla fall igen, så om niinte gjort den än. Röd pestokyckling är verkligen jättegott och så himla enkelt att laga till
Igår kom vi hem från Gotland och det har varit full fart sen dess. Felicia var jätteduktig på båten både på ditresan och på hemresan och hade med sig en smörgås som hon åt medan vi åt vår frukost, sen lekte hon i vår kupé och åkte vagn ikorridorerna några vändor för att sova
Denna underbara cheesecake pratar mina kollegor fortfarande om. Flera månader efter att jag hade med den till jobbet, så jag måste bara tipsa er om denna igen (eftersom den tydligen gör ett sånt gott intryck)
Igår fyllde min mamma år, och då bakade jag dessa semlecupcakes till kalaset. Lite lagom storlek och inte så "tungt" som vanliga semlor, passade bra efter den suveränt goda maten
Pannkaksreceptet irepris. Glutenfria pannkakor med mandelmjölk. ½ krm vaniljpulver. ghee att steka i. Vispaihop smeten och stek små pannkakor (½ dl smet/pannkaka) på medelvärme
Alltså jag verkligen tokälskar den här maträtten, hur gott som helst. Det är dessutom en maträtt som är easy peasy att göra, vilket bara gör den ännu bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.