Klassisk chokladtryffel
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1300 g mörk choklad ca 50% kakaohalt
  • 1 kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel
  • 1 Receptet gäller för 40 bitar 1½ dl Arla® vispgrädde 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 300 g mörk choklad ca 50% kakaohalt kakao, hackade nötter eller dekorativt strösselHacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °C. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt.
  • 1 Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar. Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.