1 Receptet
gäller för 40 bitar 1½ dl Arla® vispgrädde 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 300 g mörk choklad ca 50% kakaohalt kakao, hackade nötter eller dekorativt strösselHacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °C. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt.
1 Låt
smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar. Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Julgodis är så himla gott. Dessa bounty gjorde jag för nåt år sen. Funkar i och för sig lika bra utanför julmånaden som nu, men enkla och toppengoda, så dem har jag gärna på godisbordet igen i jul
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.