Garneringen av fänkålsdillochrostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk. Häll de ugnsrostade grönsakerna i en kastrull, och häll över så mycket grönsaksbuljong så att den nätt och jämnt täcker grönsakerna
Baka ut till en "limpa" och låt den jäsa på plåten i ca. Rågbröd med lök ochfänkål. Jag gillar att baka bröd då man kan experimentera så med smaker och har man bara en grund att utgå från så kan du ju variera i all oändlighet
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkåloch dill. Häll på vattnet och ta i grönsaksbuljongen och låt sedan puttra påmedelvärme tills morötterna nästan är mjuka rakt igenom, lite tuggmotstånd är gott att ha kvar
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Fördela det grönsaker och aprikoser på ett fat. Ringla dressingen över salladen och sprinkla de rostade solroskärnorna över
Sedan slog jag på fiskfond samt musselfonden. ) Jag köpte lax och blåmusslor hos fiskbilen och där passade jag även på att tigga till mig ett laxhuvud som jag kokade en underbar fond på
Jag ville gå lite utanför ramarna när det kommer till det klassiska lammet och inte använda vitlök, timjan eller rosmarin och efter att ha läst på lite så insåg jag att lamm är ju något man äter mycket av i indien vilket sedan resulterade i den något indiskinspirerande kryddblandningen
Krydda steken med salt och peppar. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen. Skala morötterna och hyvla tunt med en potatisskalare
Lägg kantarellerna i kall panna utan något fett, och sätt på värmen. Inspirerad av det lyckade försöket med min laktos- och glutenfria ostkaka häromsistens, fick jag för mig att göra en äggakaka med smaksatt Keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.