En gudomligt god gräddsås får man också på köpet. Hej svejs. Hoppas veckan har börjat bra för er. Jag jobbade i helgen ända fram till i går så idag är jag leeedig
det gäller både vin och klassisk svensk mat. Det gäller också den klassiska slottssteken, den där steken som serverades på söndagar någon gång strax innan jag och andra medelålders blev födda
Servera tillsammans med kokt potatis, gräddsås och en klick lingonsylt. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.