112 st
lasagneplattor Köttfärsås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 2 st stjälkar blekselleri 140 g tärnat bacon 0.5 dl olivolja 500 g nötfärs 1 dl vitt vin eller rött vin 500 g krossade tomater 0.5 dl tomatpuré 2 st oxbuljongtärning eller grytbuljong 1 st lagerblad salt 1 msk färsk basilika Béchamelsås med ost 1 l mjölk 50 g smör 1 dl vetemjöl salt och peppar 1 krm muskotnöt riven 2 dl gratängost riven 1 dl riven parmesanost Garnera med: cocktailtomater basilika Ugn: 200°Skala och hacka lök, vitlök och morot. Skär selleristjälkarna i små tärningar. Fräs hackade grönsakerna och bacon i 2 msk olivolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Bryn köttfärsen i resten av oljan tills den blir smulig. Lägg över i grytan.
1 Tillsätt
tomater, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad. Låt såsen koka under lock, minst 40 minuter. Rör om då och då. Ta bort lagerbladet och smaka av med salt och peppar. Krydda med färsk basilika
1 Värm
mjölken. Smält smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Rör såsen slät mellan varje omgång mjölk. Låt såsen koka under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Ta såsen från plattan och rör ner osten, tills den smälter.
1 Varva
lasagneplattor med köttfärssås och béchamelsås i en smord ugnsfast form, ca 22x30 cm. Avsluta med béchamelsås. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med delade cocktailtomater och basilika. Servera med blandad sallad.
Jag försökte köra på ett hyfsat klassiskt recept som följt med ett par år. Italiensk lasagne när den är som bäst, krämig, smakrik och fylld av härlig ost och köttfärssås
12 lasagneplattor. 1Varva lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan
Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg
Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en gryta med smör och bryn lök, vitlök och tomatpuré 2-3 minuter
4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 500 g nötfärs 1 msk olja 4 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 1 köttbuljongtärning salt och peppar 9 lasagneplattor Sås 6 msk matfett 6 msk vetemjöl 1 l mjölk salt och peppar 2 dl riven parmesanost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag hade bestämt mig för att göra lasagne till gårdagens middag. Alltså, att det finns genvägar att ta är väl okej, men hur kommer det sig att inte ett enda av toppresultaten när du googlar lasagne på svenska google är ett autentiskt italienskt recept där såsen - ragùn - ska koka i minst två timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.