1800 g
potatis 2 msk matfett 1 dl grädde 3 äggulor 0,5 msk salt 3 äggvitor 2-3 krm malen muskotnöt vitpeppar matfett, till formenSätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form med raka kanter. Skala och koka potatis. Pressa potatisen. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda. Rör ner grädde, äggulor och salt. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar. Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45-50 minuter. Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Nu tänkte jag att det var dags för ett klassiskt bakverk. Den här kakan, en klassisk toscakaka, bakade min mormor väldigt ofta när jag var liten och jag tycker SÅ mycket om den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.