Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Ta av kastrullen från plattan och sila av rabarbersaften i en mindre kastrull. I helgen gjorde jag rabarbersaft och den blev väldigt god och inte för söt med en smak av rabarber och citron och det blev 1
Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse. Rabarbersaft, ca 1 liter koncentrat. Rabarbersaft, ca 1 liter koncentrat
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
När mamma och pappa kom över sist fick jag en hel hög med härliga rabarberstjälkar. Underbart. Jag tänkte nog göra som förra året, baka något sött och sen göra saft av resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.