Första gången jag gjorde cookiesen (påLCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet. Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor
Smält margarin i en kastrull på svag värme. Gårdskaféets älskade äppelkaka i långpanna – gott till många Kastrullkaka Ingredienser 4 portioner 125 g smör (eller margarin) 1 ½ dl socker 1 ägg 1 ½ dl mjöl Förslag på fyllning 2 äpplen + kanel 1-2 dl hallon, blåbär eller röda vinbär Garnering 2 msk pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 225 grader
Hej igen på er. Idag bjuds det "äggakaka" här på bloggen. En skön inledning på helgen önskas ni alla. Lägg kantarellerna i kall panna utan något fett, och sätt på värmen
Denna måndag bjöd på ett riktigt vackert höstväder och luften var så otroligt frisk att andas in. En rejäl klick vispad grädde och några färska bär på passar utmärkt
gjord på grädde, ägg och mascarponeost. Häll upp grädden och vaniljen i en rejäl skål och vispa hårt (jag har en skål på 4,8 liter till min Kitchen Aid)
Värm en stekpanna (gärna i gjutjärn) lägg i lite smör och stek biffen så som ni vill ha den (rare, medium, well done), när du stekt klart häll på vattnet som får koka ur pannan snabbt och häll på köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.