Servera med grädde och färska bär. INSTRUKTIONER. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet
Efter bion kom de besök med brorsan och fru. Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Fräs fläsket med löken. Servera med skirat smör och rårörda lingon. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar
Rulla kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Mal nötterna på mandelkvarn. Arbeta ihop nötter, smör, socker, havregryn, mjöl och hjorthornsalt till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.