Förenklat skulle man kunna kalla den för het kletig kyckling med nötter och ris. Gong Bao Ji Ding – Kung Paos kyckling (het kletig kyckling med nötter och ris) för 4 personer
Alexandras cocosrulltårta med nutella och banan. Ja, jag vet, rulltårta är kanske inte det allra mest avancerade receptet och jag har inte gjort fyllningen själv heller
Det som gör dom här kakorna sådär extra goda är att man fryser in små bollar av nutella som man sedan lägger i mitten av degen innan den ska in i ugnen så när man sen tar ut kakorna så har nutella runnit ut i hela kakorna och det är sådär kletiga och goda
Som tur är har vi fått ärva Theres mormors gamla korta bakspade i metall vilket möjliggjorde denna gräddning då jag mjölat den för lite så att den kletiga degen fastnade
De blir härligt kletiga i mitten om man undergräddar dem lite så håll koll på dem i ugnen. Grädda i ca 13-15 minuter (kanske mer beroende på ugn, kläm försiktigt på dem och se om de är fasta med lite kletiga i mitten, så är de klara)
Om man som jag jobbar sakta kan det vara bra att ta ut några bollar i taget ur kylen, så att de inte hinner bli rumstempererade och kletiga, för då är de svårare att arbeta med
Ha i alla ingredienser i en skål och blanda ihop allt till en ganska kletig massa. Tack alla som gett kommentarer på torsdagens inlägg om vad man ska göra när folk i sin omgivning inte stöttar en
50-150 gram av något kletigt som sammanfogar smeten (mängden beror på hur torr din kaka är samt vad du använder som "fogmassa). 50-150 gram av något kletigt som sammanfogar smeten (mängden beror på hur torr din kaka är samt vad du använder som "fogmassa)
Jag gillar dem lite kletigare. Oj oj oj vad jag har varit trött idag. Nu när det är så nära till tävling går jag och tänker på allt runt omkring tävlingen hela tiden och det är mycket som snurrar i huvudet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.