MusselgrytaKlimatsmarta musslor som är som allra godast just nu på vårvintern. Snacks. Morötter med örtig färskostBörja med snyggt och nyttigt tilltuggIngredienser
Ripbröst med blåbärssåsoch örtglaserade rotsaker. Receptet för 6-8 personerIngredienser. Viktigt att komma ihåg är att den vilda fågeln, ( Tjäder, and, orre eller ripa) skall vara helt upptinad om den skall användas från fryst, eller så förståss allra helst som färsk
Vän av ordning undrar nog när det där inlägget som är utlovat ska komma och se här kommer det. -))Var som sagt var på en föreläsning om klimatsmart mat
När jag lyssnade på Meny för ett tag sedan lagade Maja Söderberg klimatsmarta mungbönsbiffar. Klimatsmarta mungbönsbiffar med ajvar-yoghurtsås, 12 biffar1/2 l mungbönsgroddar1 1/2 dl kokt matvete1 tsk spiskummin1/2 tsk koriander1/2 tsk salt1 tsk soya2 vitlöksklyftor rapsoljamatyoghurtstark ajvarlite honungsalt och svartpepparMixa matvete, groddar och vitlök. Klimatsmarta mungbönsbiffar med ajvar-yoghurtsås, 12 biffar
Kronärtskocksröra - ett gott tillbehör till det mesta. Rörornas tid är nu. Det grillas i varenda vrå och då ska det såklart bjudas på goda röror till köttet, fisken eller fågeln som smakfullt grilljerats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.