25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebröd med mycket frön. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Och knäckebrödet smakar otroligt gott, prova. ) Knäckebröd (2 plåtar). Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra
Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt. Häll på lite frön och kärnor ovanpå (se till att kärnorna fastnar, annars kommer de glida av när knäckebröden är klara)
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.