Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämenmed citron när jag bakar tårta. Det var över ett år sedan jag testade det och sen dess har det hängt med
Blanda ihop smörkrämen och smaksätt med valfri variant enligt ovan. Smörkräm grundrecept. Dessa knäckflarn (en variant på havreflarn) går åt rykande fort hemma och är dessutom ovanligt lätta och snabba att baka, med ett fåtal ingredienser
Helt oemotståndliga blir de dock om man lägger ihop dem medchokladsmörkräm emellan. Klicka ut smeten med hjälp av två små skedar på plåtar med bakplåtspapper
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Den här varianten gör jag med koncentrerad saft som smaksättning, men det går lika bra med till exempel rosenvatten, kallt kaffe, citronsaft, några teskedar hemmagjort vaniljsocker eller vad du råkar känna för för tillfället
Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnadSmaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning
Klicka ut på 3 plåtar med bakplåtspapper. Jag är en riktig gottegris men konstigt nog brukar vi nästan aldrig ha kakor hemma och för en tid sedan tyckte jag att det var dags att ändra på det så jag började att baka dessa kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.